Πνευμονολογικό Ιατρείο

Τηλεφωνικό κέντρο

210-720 8100

Το Πνευμονολογικό Τμήμα του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου λειτουργεί από το 1992.

Διενεργείται πρωτίστως προεγχειρητικός πνευμονολογικός έλεγχος για τους εισαγόμενους προς επέμβαση ασθενείς ενώ παρακολουθούνται και οι ασθενείς που νοσηλεύονται για αναπνευστικά ή άλλα νοσήματα σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς.

Επίσης λειτουργεί εξωτερικό ιατρείο όπου παρακολουθείται καθημερινά μεγάλος αριθμός ασθενών με οξέα και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια-ΧΑΠ, βρογχικό άσθμα, διάμεσα πνευμονικά νοσήματα, πνευμονική εμβολή και λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος), και διενεργούνται εξετάσεις που προγραμματίζονται από τα αρμόδια τμήματα του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου.

Από το 2000 λειτουργεί Ειδικό Ιατρείο Διακοπής καπνίσματος με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Το τμήμα διαθέτει ένα άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο στο οποίο διενεργείται πλήρης λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής (σπιρομέτρηση και καμπύλη ροής/όγκου προ και μετά βρογχοδιαστολή, μέτρησης διαχυτικής ικανότητας για το CO, πληθυσμογραφία), δοκιμασία βρογχικής πρόκλησης με μεταχολίνη, μέρηση εκπνεομένου CO και μέτρηση αερίων αρτηριακού αίματος.

Υπεύθυνη του Ιατρείου είναι η πνευμονολόγος κα. Αγγελική Φλώρου, ενώ Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο διενεργεί και η πνευμονολόγος κα Αναστασία Σαμακοβλή.

Πληροφορίες

Υπεύθυνος Ιατρός

Αγγελική Φλώρου, πνευμονολόγος

Τηλέφωνα επικοινωνίας

210 7208100

210 7208104

Ωρες λειτουργίας

Τρίτη – Πέμπτη: 11:00-14:00